21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUrmează câteva zile cu vijelii, grindină și descărcări electrice

Urmează câteva zile cu vijelii, grindină și descărcări electrice

Meteorologii au anunţat că vremea se strică în toată țara de azi și sunt anunțate vijelii, grindină și descărcări electrice. Cea mai afectată va fi zona de vest a României. De joi, însă, vremea se îndreaptă, iar în weekend temperaturile vor depăși din nou 25 de grade Celsius. Meteorologii anunță că urmează câteva zile cu vijelii, grindină și descărcări electrice. De joi, ploile vor fi mai puține, iar în weekend temperaturile vor depăși 25 de grade.

Luni vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic, dar va fi instabilă, în mare parte din țară. Vor fi înnorări temporare și ploi pe arii relativ extinse, exceptând sud-estul și nord-vestul extrem unde acestea se vor semnala izolat.
Ploile vor fi mai frecvente și local mai insemnate cantitativ în sud-vest și în zonele deluroase și montane, unde vor fi si condiții de grindină. Pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări în Dobrogea, dar trecător și în celelalte regiuni, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade.
La munte, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic, dar va deveni instabilă. Vor fi ploi pe arii relativ extinse, local mai însemnate cantitativ ziua. Pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales în timpul averselor. Variaţiile termice vor fi nesemnificative faţă de ieri. La amiaza vor fi: 12 grade la Paltinis, 14 la Predeal, 11 la Semenic si la Sinaia 1500, 14 la Arieseni ( var pl desc) si 7 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

Marţi, vremea va fi instabilă în jumătatea de vest a teritoriului, precum și în zona de munte, unde, mai ales în a doua parte a zilei, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie.
În restul țării, cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate în special după-amiaza, când local se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Izolat se va semnala grindină. Excepție va face Dobrogea, unde probabilitatea de ploaie este scazuta. Temperaturile maxime se vor încadra între 18-19 grade pe litoral și 28 de grade în sudul Munteniei, la Giurgiu.

Miercuri vremea va fi în general instabilă în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, unde înnorările vor fi mai accentuate și vor fi averse, însoțite și de descărcări electrice. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar manifestările asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse și la cote mai reduse. Izolat va cădea grindină, iar cu precădere în zonele de munte, cantitățile de apă vor fi însemnate.
Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, dar de scurtă durată și în restul teritoriului, mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade la Miercurea Ciuc și 26 de grade la Călăraşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS