22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJandarmeria, acuzată că a adus agenţi înarmaţi la protest: Prezenţa lor e obligatorie

Jandarmeria, acuzată că a adus agenţi înarmaţi la protest: Prezenţa lor e obligatorie

Jandarmeria Capitalei precizează, referitor la informaţiile apărute în mediul online privind prezenţa unor jandarmi înarmaţi la protestul din Piaţa Victoriei, că echipajul respectiv face parte dintr-o structură antiteroristă, iar prezenta sa este obligatorie la manifestaţiile publice.

„Echipajul fotografiat face parte dintr-o structură antiteroristă, iar prezenţa sa este obligatorie la manifestaţiile publice. Este o măsură preventivă luată în contextul evenimentelor petrecute în ţări ale Uniunii Europene în care atacuri teroriste au vizat astfel de locuri aglomerate. Aceste echipaje sunt folosite pentru intervenţia antiteroristă la obiectivele aflate în paza Jandarmeriei, la manifestaţii publice (de protest, religioase, cultural artistice) la manifestaţii sportive şi chiar în zona staţiilor de metrou. Aşadar prezenţa acestor jandarmi cu o dotare specială, adaptată genului de misiune pe care îl au, este un lucru firesc în contextul de ordine şi siguranţă publică internaţional şi arată preocuparea Jandarmeriei Romane pentru securitatea cetăţenilor”, transmite Jandarmeria Capitalei.

Precizările vin după ce directorul Institutului de Politici Publice, Adrian Moraru, a postat, sâmbătă pe Facebook o fotografie înfăţişând doi jandarmi înarmaţi. „Încă o dovadă că la conducerea MAI sunt nişte cretini: au trimis jandarmi înarmaţi cu Uzi!”, a scris Moraru, pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanţii Jandarmeriei au mai precizat că armele respective sunt româneşti, folosite de structurile similare din Europa şi structurile NATO, iar calibrul este unul standard, nefiind vorba de pistoale-mitralieră Uzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS