24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEurovision 2018: Israel a câștigat finala

Eurovision 2018: Israel a câștigat finala

Reprezentanta Israelului, Netta, a câştigat concursul Eurovision 2018, care a avut loc sâmbătă seară, pe scena de la Altice Arena din Lisabona, Portugalia, relatează mediafax.

În urma semifinalelor de marţi şi joi s-au calificat în finala de sâmbătă 20 de ţări: Norvegia, Serbia, Danemarca, Moldova, Olanda, Australia, Ungaria, Suedia, Slovenia, Ucraina, Albania, Cehia, Lituania, Israel, Estonia, Bulgaria, Austria, Finlanda, Irlanda şi Cipru. Lor li s-au adăugat grupul celor cinci mari (Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia) şi ţara gazdă, Portugalia, calificate din oficiu în finală.

Reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa kitsch pop „Toy”, a primit un total de 529 de puncte. Aceasta este pentru a patra oară când Israelul câştigă concursul Eurovision. Cel mai recent a fost în 1998, când Dana International a devenit primul artist transgender care câştigă concursul Eurovision. Dana International a mai participat şi în 2011 la această competiţie muzicală, dar nu a reuşit să se califice în finală.

 Înainte de finala de sâmbătă, Netta Barzilai se afla pe locul al doilea în topul favoriţilor la Eurovision, la casele de pariuri, potrivit datelor compilate de site-ul fanilor Eurovision, eurovisionworld.com.Podiumul a fost completat de Cipru, cu piesa „Fuego”, interpretată de Eleni Foureira, care a primit 436 de puncte, şi Austria, cu piesa „Nobody But You”, interpretată de Cesár Sampson, care a primit 342 de puncte.

Moldova s-a situat pe locul al zecelea, cu 209 puncte, în timp ce ţara gazdă, Portugalia, s-a situat pe ultimul loc, cu 39 de puncte.

Reprezentanţii României la Eurovision 2018, membrii trupei The Humans, au ratat calificarea în finală. De la introducerea sistemului cu semifinale, în 2004, România s-a calificat în fiecare an în finală. O excepţie a fost anul 2016, când România a fost descalificată din start pentru că Televiziunea Română avea datorii la European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului internaţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS