11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea de Apel Chișinău a respins cererea lui Traian Băsescu de anulare a decretului prin care i se retrage cetățenia Republicii Moldova

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea lui Traian Băsescu de anulare a decretului prin care i se retrage cetățenia Republicii Moldova

Curtea de Apel Chișinău a respins, joi, cererea lui Traian Băsescu de anulare a decretului prezidențial prin care i se retrage cetățenia moldovenească, fiind menținută decizia dată anterior de Judecătoria Chișinău, informează presa din Republica Moldova, citată de HotNews.ro. Unimedia.info precizează că, în decurs de 30 de zile, părțile vor primi sentința motivată și vor avea la dispoziție două luni să atace decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Unimedia.info amintește că, la 24 aprilie, Curtea de Apel Chisinău a examinat cererea depusă de avocatul lui Traian Băsescu privind anularea decretului de retragere a cetăţeniei Republicii Moldova, emis de preşedintele Igor Dodon la 3 ianuarie 2017, și a decis că ședința de judecată va avea loc pe 10 mai.

Potrivit lui consilierului prezidențial Maxim Lebedinschi, poziția Președinției rămâne neschimbată și susține că „domnul Băsescu a ascuns fapte importante la momentul primirii cetățeniei, ceea ce a determinat primirea frauduloasă a cetățeniei Republicii Moldova de către dumnealui, din care considerent a fost retrasă”.

Pe de altă parte, avocatul lui Traian Băsescu, Andrei Bivol, susține că „decretul de retragere a cetățeniei este ilegal, pentru că a fost încălcată flagrant procedura de retragere a cetățeniei, dar și pentru că acele motive nu sunt confirmate de probe”.

Pe 3 ianuarie 2017, președintele moldovean Igor Dodon a semnat decretul privind retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu.

Pe 22 ianuarie 2018, Judecătoria Chișinău a respins cererea lui Băsescu privind anularea decretului de retragere a cetățeniei.

Fostul președinte al României Traian Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova pe 20 octombrie 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS