14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSM: Sesiune de transferuri a procurorilor

CSM: Sesiune de transferuri a procurorilor

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat joi lista posturilor de procuror vacante, precizând că o nouă sesiune de transferuri va fi organizată în luna iunie.
Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul CSM, cererile de transfer se pot depune la sediul instituţiei în cel mult cinci zile de la publicarea listei cu posturile vacante sau care urmează a se vacanta, respectiv până pe data de 9 mai.
Din lista cu posturile vacante reiese că există o serie de parchete, în special cele de pe lângă curţile de apel şi tribunale, în care gradul de ocupare este de 100% sau chiar mai mare. Sunt însă şi excepţii, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, de exemplu, gradul de ocupare fiind de doar 28%.
În schimb, la numeroase parchete de pe lângă judecătorii se înregistrează un grad de ocupare cuprins între 30% şi 60%.
Un caz extrem este cel de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle, unde nu este ocupat niciunul dintre cele patru posturi, unul de conducere şi trei de execuţie.
În cazul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, gradul de ocupare este de 92%, la DIICOT de 90%, în timp ce la DNA este de 82%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS