8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraficul camioanelor prin Vama Halmeu şi Vama Siret, blocat din cauza sistemului informatic

Traficul camioanelor prin Vama Halmeu şi Vama Siret, blocat din cauza sistemului informatic

Traficul rutier, pentru autovehiculele de mare tonaj, în două puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, este blocat, mari dimineaţă, din cauza unor defecţiuni apărute la sistemul informatic, anunţă Mediafax.

Marţi dimineaţă, în Vama Halmeu, timpul de aşteptare pentru fiecare camion care încerca să iasă din ţară era de aproximativ 60 de minute. Aceeaşi perioadă au avut-o de petrecut în cabine şi cei care au dorit să părăsească teritoriul ţării prin Vama Siret. Din pricina cozilor, cele două puncte de frontieră s-au blocat, pentru camioane, şi pe sensul de intrare şi pe cel de iesire.

Blocajul din cele două puncte de frontieră este cauzat de sistemul informatic din vămi care s-a defectat. “În această (marţi) dimineaţă, în jurul orei 1.00, traficul de camioane prin Vama Halmeu, judeţul Satu Mare, respectiv prin Vama Siret, judeţul Suceava, a fost blocat din cauza unor defecţiuni la sistemul vamal românesc”, a declarat Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetul Marmaţiei, potrivit Mediafax.

O situaţie similară a fost înregistrată şi la Vama Moraviţa pe sensul de intrare în România. Conform datelor Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare a fost de 90 de minute pentru fiecare autovehicul de marfă. Pentru autoturisme, traficul prin punctele de frontieră a decurs în mod normal, au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS