15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJim Mattis: SUA nu se vor retrage din Siria până când nu va fi instaurată pacea

Jim Mattis: SUA nu se vor retrage din Siria până când nu va fi instaurată pacea

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat, marţi, că Statele Unite nu-şi vor retrage trupele din Siria până când pacea nu va fi instaurată pe întreg teritoriul ţării, relatează site-ul agenţiei Anadolu, potrivit MEDIAFAX.

”Nu ne vom retrage până când pacea nu va fi instaurată prin mijloace diplomatice”, a declarat secretarul american al Apărării.

Mattis a descris criza siriană ca fiind ”cea mai complexă problemă de securitate” cu care s-a confruntat în cele patru decenii de când este în serviciul Guvernului american.

În urmă cu o săptămână, Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a declarat că îşi doreşte ca retragerea trupelor americane din Siria să aibă loc cât mai curând, însă a atras atenţia că acest lucru nu se va întâmpla până când nu vor fi îndeplinite toate obiectivele.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între regimul Bashar al-Assad, sprijinit de Rusia şi Iran, forţele opoziţiei şi grupuri militante şi teroriste, inclusiv organizaţia extremistă sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS