10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBruxelles. Ambasadele europene rămân la Tel Aviv

Bruxelles. Ambasadele europene rămân la Tel Aviv

Discutii ample au avut loc la Bruxelles despre intentiile unor state de a muta ambasadele de la Tel Aviv la ierusalim, oficialii europeni considerand ca ambasadele statelor membre UE vor ramane la Tel Aviv. Ambasadorul palestinian a declarat că Mogherini a confirmat această poziţie în timpul unei reuniuni la Bruxelles la care au luat parte reprezentanţi ai Organizaţiei de Cooperare Islamică, precum şi ministrul palestinian de Externe, potrivit Realitatea.net.

De asemenea, şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, ar fi spus că niciun stat membru al Uniunii nu va acţiona împotriva consensului european asupra acestui subiect şi că nu va exista nicio schimbare în ceea ce priveşte poziţia comunitară asupra Ierusalimului.Mogherini ar mai fi spus că discuţiile despre posibila mutare a ambasadelor la Ierusalim de către unele state din Uniunea Europeană sunt doar vorbe.

Săptămâna trecută Guvernul a adoptat un memorandum privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, măsură criticată dur de preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că doamna Dăncilă nu se mai bucură de încrederea sa și ar trebui să demisioneze.

Cât privește memorandumul în ceea ce priveşte ambasada României din Israel, primul ministru a afirmat că documentul nu conţine altceva decât o platformă prin care să fie consultate toate instituţiile implicate. ”Noi nu am vorbit că mutăm ambasada României în Ierusalim mâine”, a spus prim-ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS