17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis, cu ocazia Zilei Veteranilor: Armata României a plătit de fiecare dată un preţ greu în numele generaţiilor viitoare

Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Veteranilor: Armata României a plătit de fiecare dată un preţ greu în numele generaţiilor viitoare

Preşedintele Klaus Iohannis le mulţumeşte veteranilor de război pentru tot ceea ce au făcut în serviciul patriei, în contextul zilei dedicate celor care au apărat cu propria viaţă valorile naţionale, reiese dintr-un comunicat transmis de Administraţia prezidenţială.

„Cinstim astăzi dragostea de ţară, jertfa şi sacrificiul celor care au cunoscut cele mai devastatoare şi violente încleştări militare din istoria omenirii, fie că ne referim la cele Două Războaie Mondiale sau la Războiul de Independenţă. Armata României a plătit de fiecare dată un preţ greu în numele generaţiilor viitoare. Vom păstra mereu vie amintirea sacrificiului de sânge al eroilor noştri care, pe parcursul istoriei, au făcut posibil visul Marii Uniri, devenit realitate la 1 Decembrie 1918. Avem responsabilitatea ca, la rândul nostru, să acţionăm cu toată priceperea, energia şi forţa pentru apărarea intereselor naţionale ale României”, se arată în mesajul transmis de preşedinte, de Ziua Veteranilor de Război.

El a adăugat că în anul Centenarului Marii Uniri, sunt cu atât mai importante şi de apreciat eforturile Armatei României „de a duce mai departe glorioasa moştenire a generaţiilor de bravi ostaşi”. „Militarii noştri îşi fac datoria faţă de ţară, în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, luptând cu determinare pentru promovarea intereselor de securitate ale României, alături de aliaţii şi partenerii strategici. Asigurarea celor mai bune condiţii pentru aceştia trebuie să fie o prioritate continuă, astfel încât misiunile încredinţate să poată fi îndeplinite cu succes.

Preşedintele şi-a exprimat aprecierea şi pentru rezultatele sportive deosebite ale militarilor români, răniţi sau invalizi în urma participării la misiuni externe sau la acţiuni militare interne, care au arătat „că limitele pot fi depăşite prin solidaritate, perseverenţă şi spirit de învingător”.

Iohannis a evidenţiat de asemenea contribuţia asociaţiilor de veterani la păstrarea valorilor naţiunii române, la formarea şi educarea generaţiilor tinere. „Le mulţumesc veteranilor de război pentru tot ceea ce au făcut în serviciul patriei şi le transmit un cald omagiu, alături de cele mai sincere felicitări şi urări de viaţă lungă, sănătate şi împliniri personale. La mulţi ani!”, se arată în încheierea mesajului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS