10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateYouTube a eliminat 8,3 milioane de videoclipuri în trei luni

YouTube a eliminat 8,3 milioane de videoclipuri în trei luni

YouTube a publicat un raport privind amploarea procesului său de moderare a conținutului video în care anunță că a eliminat 8,3 milioane de videoclipuri pentru încălcarea regulamentului său în perioada octombrie-decembrie 2017.
Potrivit HotNews.ro, raportul companiei a fost publicat pe fondul creșterii numărului de plângeri privind incapacitatea companiei de a combate conținutul extremist și abuziv, scrie The Guardian.
YouTube, o filială a companiei-mamă Alphabet (compania care deține Google), este una dintre companiile cu activitate în mediul online aflate sub presiunea guvernelor naționale și a UE pentru a elimina astfel de videoclipuri.
Reprezentanții site-ului susțin că raportul este un prim pas important în rezolvarea problemei. „Ar ajuta să arătăm progresul pe care îl facem în eliminarea conținutului violent de pe platforma noastră”, au declarat reprezentanții YouTube.
YouTube a anunțat că a eliminat cele peste 8 milioane de videoclipuri într-o postare pe blogul companiei, în care a specificat că 6,7 milioane de materiale video au fost marcate ca fiind abuzive de sistemul său dotat cu inteligență artificială — 76% dintre acestea fiind eliminate înainte de a fi vizionate de alți utilizatori.
În aceeași perioadă (octombrie-decembrie 2017), 9,3 milioane de videoclipuri au fost marcate ca fiind abuzive de oameni, scrie TechCrunch. Utilizatorii pot selecta un motiv atunci când semnalează o problemă cu un videoclip. Cele mai multe au fost marcate pentru conținut sexual (30,1%) sau spam (26,4%).
Anul trecut, compania a anunțat că dorește să sporească numărul de angajați care lucrează pentru a detecta conținutul abuziv la 10.000 de persoane până la sfârșitul anului 2018. Reprezentanții YouTube spun acum că sunt aproape de a atinge acest obiectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS