17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTudorel Toader anunță că sesizarea privind refuzul președintelui de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi va fi depusă astăzi la CCR

Tudorel Toader anunță că sesizarea privind refuzul președintelui de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi va fi depusă astăzi la CCR

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că sesizarea formulată după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, va ajunge în cursul zilei de luni la Curtea Constituţională, informează HotNews.ro.
„M-am întâlnit cu doamna premier, i-am prezentat proiectul de sesizare a Curţii Constituţionale, argumentele, conţinutul acelui proiect. Domnia sa a fost de acord, l-a semnat în prezenţa mea. În cursul zilei de astăzi, sesizarea ajunge la Curtea Constituţională”, a declarat Tudorel Toader după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă.
Tudorel Toader declarase anterior că a realizat un draft al sesizării către CCR, însă forma finală a acesteia ar putea cuprinde şi o parte din raportul prezentat de şeful statului.
„Am dat o formă, un draft al sesizării, pe care o vom modifica, preluând o parte şi din raportul preşedintelui României. Evident că, în funcţie de ceea ce voi discuta cu doamna premier, dacă va fi cazul, vom prelua noile propuneri sugestive”, a declarat Tudorel Toader.
El a ținut să precizeze că sesizarea CCR nu reprezintă o iniţiativă personală şi nu este determinată de nemulţumiri personale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS