6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePartidul Democrat a intentat o acţiune în justiţie împotriva Rusiei, a campaniei preşedintelui Donald Trump şi WikiLeaks

Partidul Democrat a intentat o acţiune în justiţie împotriva Rusiei, a campaniei preşedintelui Donald Trump şi WikiLeaks

Partidul Democrat american a intentat vineri o acţiune în justiţie împotriva Rusiei, a campaniei preşedintelui Donald Trump şi WikiLeaks, susţinând că acestea au colaborat pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016 din Statele Unite, relatează Reuters şi dpa.

Partidul Democrat susţine, în procesul federal deschis la New York, că importanţi responsabili ai campaniei lui Donald Trump au colaborat cu guvernul de la Moscova şi serviciul rus de informaţii militare cu scopul de a afecta campania contracandidatei democrate Hillary Clinton şi pentru a înclina alegerile în favoarea lui Trump prin atacuri informatice care au vizat computere ale Comitetului Naţional Democrat (DNC).

Preşedintele DNC, Tom Perez, a declarat că Moscova ‘a lansat un atac total asupra democraţiei americane şi a găsit un partener dornic şi activ în campania lui Donald Trump’.

Printre cei pe care Partidul Democrat îi acuză în acest proces se numără şi Donald Trump Jr., asociatul lui Trump, Roger Stone, şi ginerele lui Trump, Jared Kushner.

Partidul Democrat, care doreşte despăgubiri de milioane de dolari, acuză campania lui Trump că a ‘primit cu bucurie ajutorul Rusiei’ în alegerile din 2016.

Casa Albă nu a răspuns imediat solicitărilor de a face o declaraţie în legătură cu acest subiect. Donald Trump a negat în mod repetat că ar fi primit ajutorul Rusiei în campania prezidenţială din 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS