12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme caldă în Oltenia de mâine

Vreme caldă în Oltenia de mâine

Meteorologii au anunţat, că joi, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 25 de grade, cu cele mai mari valori în Oltenia, la Drobeta Turnu Severin, Craiova şi Râmnicu Vâlcea.
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în jumătatea de est a țării, unde numai izolat, mai ales la munte, vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, dar în special în est, centru și sud-vest, unde vitezele vor depăși 50…55 km/h, precum și la munte, cu rafale pe creste de peste 70…80 km/h.

Vneri, valorile termice, în scădere în majoritatea zonelor, vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade la Miercurea Ciuc și 22 de grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil, cu înnorări, intensificări ale vântului și pe arii restrânse averse slabe, pe parcursul zilei, în regiunile estice și sud-estice și în zona montană aferentă. La peste 1800 m altitudine, vor mai fi posibile precipitații mixte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS