22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrincipalele evenimente care vor avea loc în săptămâna 16 - 22 aprilie 2018

Principalele evenimente care vor avea loc în săptămâna 16 – 22 aprilie 2018

-Social-democraţii ar urma să se reunească, săptămâna viitoare, într-o şedinţă de Comitet Executiv Naţional.

– Cea de a XVI-a ediţie a Premiilor Muzicale Radio România va avea loc luni, la Sala Radio.

– Un nou termen în dosarul de abuz în serviciu legat de contracte de consultanţă, în care inculpaţi sunt, printre alţii, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu şi deputatul PSD Mircea Drăghici, urmează să se desfăşoare pe 17 aprilie.

– Judecătorii de la ÎCCJ ar putea pronunţa, marţi, sentinţa în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în care sunt judecaţi Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, Tudor Chiuariu şi Ioan Adam. Pe 3 aprilie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru data de 17 aprilie pronunţarea sentinţei în acest caz.

– „Aferim!” de Radu Jude şi „Scrisori nescrise” de Pavel Brăila şi Angelika Herta se numără printre filmele ce vor rula în cadrul unui festival dedicat „romilor invizibili” – European Film Week of the Invisible Roma – care se va desfăşura de marţi până duminică, la Bucureşti.

-Curtea Constituţională a României urmează să discute joi noile sesizări privind modificările aduse legilor Justiţiei.

– Tot joi, Curtea Constituţională ar putea lua în discuţie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis în cazul actului normativ pentru modificarea şi completarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar.

– ÎCCJ ar putea pronunţa sentinţa, joi, în dosarul „Rovinari – Turceni”, în care fostul premier Victor Ponta este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor. Pe 4 aprilie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 19 aprilie pronunţarea sentinţei în acest dosar.

-Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa, tot joi, sentinţa în dosarul în care fostul judecător CCR Toni Greblă este acuzat de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii.

-Ultimul termen în dosarul ANRP, în care sunt judecaţi Alina Bica, omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, va avea loc vineri, 20 aprilie, la Înalta Curte.

– Violonistul şi compozitorul Edvin Marton va interpreta în premieră mondială piese de pe noul său album, la o vioară Stradivarius evaluată la 7 milioane de dolari, vineri, la Sala Palatului din Bucureşti. Spectacolul pe care Marton îl va aduce la Bucureşti se numeşte „Stradivarius Concert Show” şi va cuprinde interpretările unora dintre cele mai aplaudate teme muzicale, precum: „Tosca Fantasy”, „Godfather” sau „Love In Venice”.

SURSA: AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS