10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOccidentul avertizează cu noi acțiuni împotriva Siriei

Occidentul avertizează cu noi acțiuni împotriva Siriei

Occidentul avertizează cu noi acțiuni împotriva Siriei dacă vor exista dovezi că unele dintre depozitele de arme chimice au rezistat loviturilor de precizie, iar regimul de la Damasc va continua atacurile chimice, după ce noaptea trecută Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au lansat peste 100 rachete de croazieră împotriva Siriei, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad, pe care îl acuză de un atac chimic in Douma, care a ucis cel puţin 60 de persoane. În urma atacurilor, câteva sute de sirieni au ieșit pe străzile din Damasc, condamnând loviturile aeriene efectuate. Totodată, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a catalogat loviturile aeriene asupra Siriei drept „un act de agresiune” și cere o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru a se discuta despre „acțiunile de agresiune ale Statelor Unite și ale aliaților lor”, potrivit Hotnews.

Prim-ministrul britanic, Theresa May, nu a exclus posibilitatea unor noi acţiuni împotriva Siriei dacă vor exista dovezi că unele dintre depozitele de arme chimice au rezistat atacurilor şi a declarat că va răspunde luni în Parlament întrebărilor privind atacul, scrie News.ro, citând The Guardian.

Întrebată dacă ar autoriza noi atacuri în situaţia în care s-ar descoperi că au rezistat câteva stocuri de arme chimice, May a răspuns că regimul sirian nu ar trebui să pună la îndoială determinarea Marii Britanii de a nu permite ca folosirea armelor chimice să devină ceva obişnuit.

Atacurile Statelor Unite au distrus sâmbătă o „bună parte din arsenalul chimic sirian”, iar alte operațiuni de același tip vor fi efectuate dacă regimul Damasc continuă să atace atacurile chimice, a avertizat șeful diplomației franceze

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS