10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 957/2005 privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Statistică

Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 957/2005 privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Statistică

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 957/2005 privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Statistică (INS), informează Agerpres.
„Nu putem spune că trece în subordinea premierului (…) Institutul Naţional de Statistică era în coordonarea premierului şi înainte. Ce s-a întâmplat prin această modificare? Sunt două aspecte (…) În primul rând, este vorba despre o armonizare legislativă. Adică, se pune în acord hotărârea de guvern privitoare la Institutul Naţional de Statistică cu o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, nr. 1/ 2017. Şi în al doilea rând, este vorba despre o actualizare a cărţii funciare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, la Palatul Victoria.
El a fost întrebat dacă INS va trece în subordinea premierului şi care au fost argumentele care au stat la baza adoptării acestui proiect de HG.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS