16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDăncilă: Finalizarea cadrului legislativ privind dezvoltarea pilonului II de pensii - una dintre priorităţile trimestrului următor (VIDEO)

Dăncilă: Finalizarea cadrului legislativ privind dezvoltarea pilonului II de pensii – una dintre priorităţile trimestrului următor (VIDEO)

Sursa video: Agerpres

Finalizarea cadrului legislativ privind dezvoltarea pilonului II de pensii reprezintă una dintre priorităţile trimestrului următor, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă, informează Agerpres. „Finalizarea cadrului legislativ privind dezvoltarea pilonului II de pensii reprezintă una din priorităţile trimestrului următor, iar în acest sens ne vom asigura că nicio persoană nu va avea o pensie diminuată, de la stat, dacă contribuie la pilonul II de pensii”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.
Ea a precizat că a fost formată o echipă care poartă discuţii cu administratorii de pensii private şi cu asociaţiile de beneficiari.
„Am format o echipă, care poartă discuţii cu administratorii de pensii private şi cu asociaţiile de beneficiari de aceste pensii private, pentru a crea un cadru nou, un cadru european, cu mai multă deschidere pentru economisire şi investiţii. Ne propunem ca, până la sfârşitul trimestrului II, acest nou cadru legal să obţină avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară şi apoi să poată fi aprobat în Guvern”, a mai afirmat Dăncilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS