17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenat: Răspunderea penală nu mai poate fi înlăturată în cazul săvârşirii repetate a violenţelor în familie

Senat: Răspunderea penală nu mai poate fi înlăturată în cazul săvârşirii repetate a violenţelor în familie

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de marţi, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, prin care răspunderea penală în cazul împăcării părţilor nu mai poate fi înlăturată dacă agresorul săvârşeşte în mod repetat infracţiuni asupra unui membru de familie, informează Agerpres.
Nota de adoptare tacită pentru acest proiect, la care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 3 aprilie, a fost citită în plen de preşedintele de şedinţă, senatorul Adrian Ţuţuianu.
Potrivit proiectului de act normativ, „în caz de pericol iminent organele de poliţie competente pot emite ordinul de protecţie de urgenţă, o măsură provizorie care oferă siguranţă imediată victimelor violenţei domestice în scopul înlăturării pericolului”.
Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor cu rol decizional în acest caz.
Pe 5 martie, Senatul a adoptat tacit o altă propunerea legislativă, iniţiată de un grup de parlamentari preponderent PNL, pentru modificarea art. 199 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal prin care se elimină posibilitatea care permite ca agresorii să fie exoneraţi de răspundere penală în cazuri de violenţă în familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS