7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorge Soros se pregăteşte să investească în criptomonede

George Soros se pregăteşte să investească în criptomonede

George Soros a afirmat în ianuarie că monedele virtuale sunt o bulă speculativă, dar compania familiei sale, Soros Fund Management, care administrează active de 26 de miliarde de doari, intenţionează să tranzacţioneze criptomonede, relatează Bloomberg, citată de News.ro.

Adam Fisher, care coordonează macroinvestiţiile companiei Soros Fund Management, a obţinut în ultimele luni aprobările interne pentru a tranzacţiona monede virtuale, dar nu a făcut încă plasamente, potrivit unor persoane apropiate situaţiei.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze.

 

Soros a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos că monedele digitale nu pot funcţiona ca nişte monede reale din cauza volatilităţii lor ridicate. El nu a anticipat însă scăderea acestora, pe care unii analişti au prognozat-o la momentul respectiv.

„Atâta timp cât dictaturile sunt în creştere, rezultatele vor fi diferite, pentru că liderii ţărilor respective vor recurge la bitcoin pentru a-şi crea un cuib în străinătate”, a spus Soros pe 25 ianuarie.

Între timp, bitcoin s-a depreciat cu 41%, iar unii investitori pun sub semnul întrebării avantajele aduse de tranzacţiile cu moneda virtuală. Fostul manager de fonduri de hedging Mike Novogratz a renunţat în decembrie la un plan de a lansa un fond pentru criptomonede şi şi-a reorientat atenţia asupra înfiinţării unei bănci comerciale cu activităţi concentrate pe criptomonede şi investiţii bazate pe tehnologii asociate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS