17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia dă amenzi pe bandă pentru taximetriştii care au refuzat curse

Poliţia dă amenzi pe bandă pentru taximetriştii care au refuzat curse

Taximetrist in Bucuresti (Foto Mediafax)
Taximetrist in Bucuresti (Foto Mediafax)

În primele 3 luni ale anului, Poliţia Locală Bucureşti a dat 581 de amenzi în baza legilor taximetriei, iar aproximativ 50 dintre acestea au vizat strict conduita şoferilor de taxi, conform noului regulament aprobat în decembrie de CGMB. Dintre acestea, 19 sancţiuni pentru cei care au refuzat curse, titreaza Zf.ro.

„Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a aplicat, în perioada 01.01.2018 – 22.03.2018, 581 de sancţiuni contravenţionale în baza legilor taximetriei, în cuantum de 671.110 lei. Între acestea, aproximativ 50 de amenzi au vizat, strict, încălcarea prevederilor legale referitoare la relaţia cu clienţii, din punct de vedere al conduitei şoferilor de taxi. Cele mai multe fapte de încălcare a normelor de conduită au fost constatate de către inspectorii Direcţiei Control din cadrul PLMB Amenzi”, se arată într-un răspuns al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit rapoartelor întocmite de PLMB, cele mai dese încălcări ale şoferilor de taxi au constat în: neeliberarea bonului fiscal la finalul cursei, respectiv 10 sancţiuni cu amenzi în sumă de 2.050 lei şi reţinerea a zece certificate de pregătire profesională taxi.

„În ceea ce priveşte refuzul taximetriştilor de a efectua o cursă la cererea clinetului, în interiorul localităţii, PLMB a aplicat 19 sancţiuni cu o valoare totală de 5.600 de lei şi au fost reţinute, ca măsură complementară , 17 certificate de pregătire profesională”, se arată în răspunsul PLMB.

Dacă ne referim la pretinderea ca plată a unor sume mai mari decât cele prevăzute pe bon, au fost aplicate 7 sancţiuni în valoare de 950 lei şi reţinerea certificatelor de pregătire profesională. De asemenea, potrivit reprezentanţilor PLMB, în ceea ce priveşte fumatul în taxi, au fost aplicate 7 sancţiuni, în cuantum de 1.850 lei precum şi 6 sancţiuni în valoare de 1.500 de lei cu privire la comportament necivilizat în relaţia cu clientul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS