15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecomandările poliţiştilor pentru procesiuni religioase fără evenimente

Recomandările poliţiştilor pentru procesiuni religioase fără evenimente

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) vine cu recomandări pentru cei care vor merge în aceste zile la biserică, îndemnând oamenii să fie civilizaţi şi să îi respectepe cei din jur.

„Nu vă înghesuiţi când vă închinaţi la sfintele icoane, când cumpăraţi candele/lumânări sau atunci când ascultaţi slujba. Dacă sunteţi împins la aceste procesiuni, nu ripostaţi agresiv, însă verificaţi imediat locul unde ţineţi banii sau telefonul mobil. Nu uitaţi că furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate.Când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi!”, se precizează într-un comunicat emis, vineri, de IGPR.

„Evitaţi, pe cât posibil, să circulaţi cu autoturismul în zona de desfăşurare a procesiunilor religioase. Dacă, totuşi, treceţi cu maşina pe lângă grupurile de credincioşi, reduceţi viteza şi evitaţi manifestările care pun în pericol siguranţa lor, ori a celorlalţi participanţi la trafic”, mai spun poliţiştii.

„Noi suntem la datorie în această perioadă! În caz de nevoie, nu ezitaţi să ne cereţi ajutorul sau să apelaţi 112 – Apelul Unic de Urgenţă!”, se arată în încheierea comunicatului Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS