16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai puţini turişti în Maramureş în minivacanţa de Paşti

Mai puţini turişti în Maramureş în minivacanţa de Paşti

Vremea răcoroasă din ultimele săptămâni a fost un obstacol pentru turiştii români în a alege Maramureşul ca destinaţie pentru minivacanţa de Paşti, deşi pensiunile rurale au oferit preţuri de cazare atractive, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România – ANTREC, filiala Maramureş, Livia Sima.
„Până în acest moment, gradul de ocupare este de 65%, mult, mult mai puţin în comparaţie cu anul trecut, când pensiunile rurale erau ocupate în proporţie de 100%. Cred că un impediment a fost vremea rece, timp îndelungat, dar şi sărbătoarea Paştelui, care anul acesta a picat la începutul lunii aprilie. Oferta pentru sărbători a fost lansată în urmă cu aproape două luni, însă turiştii au aşteptat mai multe săptămâni până să decidă rezervarea unui pachet de sărbători. E pentru prima dată după mulţi ani de zile când în Maramureş vom avea, probabil, mai puţini turişti de sărbători”, a spus Livia Sima.
Potrivit acesteia, preţurile de cazare pentru pachetele turistice oscilează între 150 şi 250 de lei pentru ziua de cazare.

 

Sursa: AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS