13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnimalele domestice ale lui Serghei Skripal au murit

Animalele domestice ale lui Serghei Skripal au murit

Un motan şi doi porci de Guineea aparţinând fostului spion rus Seghei Skripal, otrăvit în Marea Britanie, au fost găsiţi morţi, a anunţat joi o purtătoare de cuvânt britanică, în urma unei întrebări a Rusiei despre soarta lor, informează Digi 24.

La o lună după otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, Iulia, pe 4 martie la Salisbury, în sud-vestul Angliei, soarta animalelor domestice ale fostului spion a fost făcută publică, potrivit News.ro.

”Atunci când un veterinar a putut să intre pe proprietatea” lui Seghjei Skripal, ”doi porci de Guineea erau, din nefericire, morţi”, a declarat joi pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului britanic al Mediului, Alimentaţiei şi Afacerilor Rurale.

”Un motan a fost de asemenea găsit într-o stare gravă, iar un medic veterinar a luat decizia să eutanasieze animalul pentru a-i pune capăt suferinţelor”, a declarat purtătoarea de cuvânt. ”Această decizie a fost luată în interesul animalului”.

Purtătoarea de cuvânt nu a precizat dacă aceste animale au murit în urma unei intoxicări, în timpul otrăvirii celor doi membri ai familiei Skripal, sau de foame, după ce au rămas fără hrană în casă.

Poliţia britanică este de părere că membrii familiei Skripal, care erau spitalizaţi în continuare, au intrat în contact cu otrava la domiciliul fostului spion. Ea a anunţat că cea mai puternică concentraţie a otrăvii detectate se afla pe clanţa uşii de la intrarea în casă.

Guvernul britanic a anunţat că a stabilit că otrava este un agent neurotoxic de concepţie sovietică, novicioc.

Londra a acuzat Rusia că este responsabilă de atac. Rusia neagă orice implicare în acest caz şi denunţă o ”provocare” şi o ”campanie antirusă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS