21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară

Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că la această oră nu sunt înregistrate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme însemnate de fluenţă a traficului.

Însă, din cauza inundaţiilor din ultima perioadă, care au determinat alunecari de teren, afectând partea carosabilă, se menţin următoarele restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale:
– DN10 Buzău – Braşov, judeţul Buzău, este restricţionat traficul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone;
– DN22 Smârdan – Măcin, judeţul Tulcea, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone;
– DN76 Oradea – Vârfurile, judeţul Bihor, se circulă pe un singur fir, alternativ la kilometrul 86+400 de metri;
– DN2N Dumitreşti – Vintileasca, judeţul Vrancea, circulaţia se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, în zona localităţii Jitia, la kilometrul 50+500 de metri.

De asemenea, din cauza lucrărilor de reparaţii executate la partea carosabilă până la sfârşitul lunii mai 2018, în judeţul Vâlcea, pe DN7 (şoseaua de centură a oraşului Călimăneşti, între kilometrii 0 şi 2), circulaţia autovehiculelor este deviată prin oraşul Călimăneşti.
În judeţul Argeş, din cauza căderilor de pietre de pe versanţi pe suprafaţa carosabilă, se circulă pe un fir, pe DN7C Curtea de Argeş – Bâlea la kilometrul 57+800 de metri.
În ceea ce priveşte traficul feroviar, menţionăm că în judeţul Dâmboviţa, circulaţia feroviară este oprită pe ruta CF 904 Fieni – Pietroșița, din cauza alunecării terasamentului de la kilometrul 65+150, iar în judeţul Mehedinţi, circulaţia pe Magistrala 900, între stațiile Drobeta-Turnu Severin și Prunişor, este întreruptă din cauza lucrărilor de reabilitare a infrastructurii feroviare în zona staţiei CF Balota.

În judeţul Braşov, traficul feroviar este blocat pe firul I al Magistralei 300 Racoş- Rupea, la kilometrul 237+300, din cauza unui tren de marfă(nr. 80311) care a deraiat. Precizez că trenul avea în compunere un număr de 36 de vagoane cisternă care transportau motorină şi al 32 lea vagon a deraiat de pe şină cu primele roţi în poziţie verticală. Nu există riscul scurgerii de combustibil.
Traficul aerian şi naval se desfăşoară în condiţii normale, fără a fi înregistrate probleme de circulaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS