24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate42 de mii de lei, bani donați de români pentru contestarea amenzilor aplicate protestatarilor împotriva legilor justiției

42 de mii de lei, bani donați de români pentru contestarea amenzilor aplicate protestatarilor împotriva legilor justiției

Peste 600 de români au donat, de la începutul anului, aproape 42 de mii de lei pentru a susține procesele împotriva amenzilor aplicate de Jandarmeria Română protestatarilor împotriva legilor justiției, pe care aceștia le consideră abuzive, arată comunitatea Declic, într-un comunicat.

„Printre amenzile contestate cu ajutorul aceastei sume este și cea aplicată de jandarmi unui bărbat surdo-mut, acuzat că ‘a scandat lozinci anti-PSD’ „, mai precizează Declic.
Declic arată că s-a alăturat, prin crearea unui fond de donații, demersului Asociației Evoluție în Instituție, care a deschis 160 de procese. Prin acestea, sunt contestate amenzile aplicate protestatarilor care susțin o justiție independentă. 55 dintre ele au fost deja câștigate în primă instanță, iar 35 sunt în apel. De asemenea, au fost depuse 32 de plângeri contravenționale împotriva amenzilor de la Congresul PSD. „Dacă mi-ar fi spus cineva acum 3 ani, când s-a lansat prima petiție Declic, că am putea reuși să strângem aproape 10.000 de euro pentru a contesta amenzi, ei bine, aș fi fost sceptic. Dar sunt încântat de solidaritatea de care am dat dovadă și sunt conștient de mesajul puternic pe care îl transmitem. Oamenii care au ieșit să la aceste proteste au dreptul legal, garantat de Constituția României, să se exprime liber. Nu protestăm de dragul de a spune ”nu”, ci pentru că dorim să îndreptăm abuzurile făcute în această țară”, a declarat Tudor Brădățan, director executiv Declic.
Declic consideră că „prin amenzile uriașe aplicate de Jandarmerie, se încearcă oprirea protestelor. Dar noi nu cedăm! Cu ajutorul cetățenilor, contribuim la contestarea amenzilor injuste”.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS