21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFacebook modifică setările de securitate a datelor personale

Facebook modifică setările de securitate a datelor personale

Facebook propune o serie de schimbări privind politica de utilizare a datelor şi vor fi explicate mai bine utilizatorilor ce date se colectează şi cum sunt acestea folosite, a anunţat reţeaua de socializare. Meniul de Setări a fost remodelat şi va avea opţiuni noi pentru controlul informaţiilor private.
„În săptămânile următoare vom propune o serie de actualizări ale Condiţiilor de Utilizare a Facebook, bazate pe angajamentul nostru faţă de oameni. Vom actualiza şi politica de utilizare a datelor pentru a explica mai bine ce date colectăm şi cum le utilizăm. Scopul acestor actualizări este transparenţa şi nu dobândirea unor noi permisiuni de a colecta, utiliza şi distribui informaţiile. Pentru aceste schimbări am lucrat împreună cu autorităţile de reglementare, legiuitori şi experţi în protecţia datelor”, precizează Facebook, care a remodelat întregul meniu de Setări pentru dispozitivele mobile, de sus în jos, astfel încât totul să poată fi găsit cu uşurinţă. De asemenea, s-a renunţat la diferitele Setări dispersate pe aproape 20 de ecrane şi toate au fost aduse într-un singur loc. În plus, apare un nou meniu, botezat Privacy Shortcuts, ce permite controlul datelor din câteva atingeri ale ecranului şi oferă explicaţii clare despre modul în care acest control funcţionează.
Reprezentanţii reţelei de socializare precizează că, prin noua opţiune Access Your Information, utilizatorii pot accesa şi gestiona informaţii, precum: postări, reacţii, comentarii sau căutări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS