22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePropunerile pentru Consiliul de Administraţie al TVR - validate de comisiile parlamentare de cultură

Propunerile pentru Consiliul de Administraţie al TVR – validate de comisiile parlamentare de cultură

Propunerile pentru Consiliul de Administraţie al Societății Române de Televiziune au primit marţi aviz favorabil, din partea comisiilor parlamentare reunite de cultură, după audierea candidaţilor, urmând ca votul final să fie dat miercuri de plenul celor două Camere, potrivit Agerpres.

După votul de validare a Consiliului, acesta se va reuni pentru a propune un președinte-director general, care va fi audiată încă o dată. Cel mai probabil, aceasta va fi tot Doina Gradea, cea care este director interimar.

Propunerile PSD pentru membrii titulari sunt – Doina Gradea, Sorin Ilieşiu, Smaranda Shalit Vornicu şi Bogdan Ghiţulescu. Supleanţi sunt: Sorin Burtea, Cristina Dobriţoiu, Camelia Oana Ivaşcu, Tiberius Daniel Muşuroi.
Din partea PNL au fost propuşi Cristian Vasile Petcu şi Liviu Brătescu – pentru membri titulari şi Cristina Ancuţa Pocora şi Radu Carp – supleanţi.

USR i-a nominalizat pe Dorin Dan Lazea – pentru membru titular şi pe Bogdan Victor Ghiu – membru supleant.

Grupul parlamentar al UDMR a propus-o ca membru titular pe Hajnal Debreczeni şi pe Peter Istvan Rostas – pentru funcţia de membru supleant.

ALDE l-a propus pe Andrei Ciprian Coman pentru funcţia de membru titular şi pe Adrian Găzdaru – ca supleant.

Din partea grupului minorităţilor naţionale a fost propus Cornea Raico – pentru funcţia de membru titular şi Ghiţă Andreea Julika – pentru membru supleant.

Din partea Guvernului, Cătălin Blebea a fost nominalizat pentru funcţia de membru titular; fără propunere pentru supleant.

Preşedinţia României a propus-o pe Christel Ţopescu pentru funcţia de membru titular şi pe Bogdan Alexandru Cuza pentru cea de supleant.

Din partea personalului angajat al SRTv au fost propuşi doi membri titulari şi doi supleanţi. Jurnaliştii Monica Ghiurco şi Karen Sebesi au fost desemnaţi membri titulari. Mihai Rădulescu (jurnalist) şi Cristian Stoian (director de imagine) au fost propuşi supleanţi.

Comisiile de cultură au validat şi doi noi membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului, propuşi de PNL pe două locuri rămase vacante, respectiv pe Alexandru Cociş – pentru postul de titular şi Oana Dincă – supleant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS