21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Justiției: Informațiile privind extrădarea lui Sebastian Ghiță au ajuns la Ministerul sârb al Justiției pe 23 martie

Ministerul Justiției: Informațiile privind extrădarea lui Sebastian Ghiță au ajuns la Ministerul sârb al Justiției pe 23 martie

Ministerul Justiției a precizat, marți, că, la data de 8 martie 2018, a înaintat prin fax Ministerului Justitiei din Serbia informații suplimentare privind cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiță, iar documentele au fost primite pe 23 martie, informează HotNews.ro. De asemenea, instituția centrală din România a subliniat că, deși corespondența este transmisă între cele două ministere, ”documentele primite și transmise trebuie înaintate de către Ministerul Justiției din Serbia către instanța competenta pentru a decide asupra extrădării”. Precizările vin după ce presa sârbă a scris că documentele transmise autorităților din țara vecină în 9 martie nu au ajuns încă la Înalta Curte din Belgrad.

Comunicatul Ministerului Justiției:

Adresa emisă de către Ministerul Justiției sârb a fost înregistrată la Ministerul român al Justiției la data de 27 februarie 2018.

Pentru a fi în măsură să răspundă solicitărilor autorităților sârbe, Ministerul Justiției, după traducerea în limba română a solicitării, a înaintat-o de îndată instanței române competente, Curtea de Apel Ploiești, în vederea furnizării elementelor de răspuns.

După primirea unui răspuns complet al instanței române, la data de 7 martie 2018, și după traducerea în limba sârbă a acestuia, la data de 8 martie 2018, Ministerul Justiției român a înaintat prin fax respectivul răspuns către Ministerul Justitiei din Serbia, având confirmarea transmiterii prin fax.

Întrucât documentele urmau sa fie înaintate și in original, Curtea de Apel Ploiești le-a transmis la data de 21 martie 2018, fiind expediate in aceeași zi prin curier rapid către Ministerul Justitiei din Serbia.

Documentele au fost primite, conform fișei de expediție, la data de 23 martie 2018, la Ministerul Justiției din Serbia.

Precizam faptul că, în materia extrădării, deși corespondența este transmisă între autoritățile centrale, respectiv cele două ministere de justiție, documentele primite și transmise pe aceasta cale trebuie înaintate de către Ministerul Justiției din statul solicitat către instanța competenta pentru a decide asupra extrădării.

Jurnaliştii sârbi au afirmat că documentele privind lămuririle suplimentare solicitate de justiția din Serbia pentru judecarea cererii de extrădare a lui Sebastian Ghiță, și despre care ministrul Justiției din România, Tudorel Toader, spunea că au fost transmise autorităților din țara vecină în 9 martie, nu au ajuns încă la Înalta Curte din Belgrad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS