11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateImaginea cu doi angajaţi MAI care îşi fac nevoile pe Biserica Kretzulescu din Capitală a stârnit revolta Patriarhiei Române

Imaginea cu doi angajaţi MAI care îşi fac nevoile pe Biserica Kretzulescu din Capitală a stârnit revolta Patriarhiei Române

Pe Facebook a apărut o imagine cu doi angajaţi ai MAI, participanţi la protestul poliţiştilor, de sâmbătă, care îşi fac nevoile pe Biserica Kretzulescu din Bucureşti. Sindicaliştii spun că Primăria Capitalei nu a onorat cererea de a amplasa toalete, în timp ce biserica cere mustrarea celor doi, informează Mediafax. 

În urma protestului organizat de sindicatele din poliţie, care a avut loc în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, sâmbătă dimineaţă, pe reţelele de socializare a apărut o poză cu doi protestatari care îşi făceau nevoile pe Biserica Kretzulescu, de pe Calea Victoriei, una dintre cele mai impresionante lăcaşuri de cult din Bucureşti.

În acest context, reprezentanţii sindicali ai celor doi angajaţi MAI spun că au făcut nenumărate cereri către Primăria Capitalei pentru a amplasa toalete publice în acea zonă.

„Noi am făcut solicitări către Primăria Capitalei să ne pună şi toalete în zonă, dar au tratat cu indiferenţă subiectul. Majoritatea celor pe care i-am avut la miting au fost din provincie şi necunoscând Bucureştiul sau restaurantele din jur pentru satisfacerea necesităţilor de acest tip, au recurs la acest gest. (…) Este clar un gest regretabil, dar trebuia să fie un pic de orientare, probabil s-au gândit că acolo este locul cel mai puţin vizibil. Nu ştiu ce a fost în mintea lor. Este imposibil să pun cine ar putea fi cele două persoane”, a declarat, pentru Mediafax, Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

În acelaşi timp, Patriarhia Română, care admite că există o problemă a toaletelor publice, susţine că este necesară identificarea celor două persoane şi cel puţin mustrarea lor. „Gestul celor două persoane este, cu sau fără voia lor, un gest sacrileg şi indică, în mod evident, o absenţă totală a bunului simţ, a oricărei urme de spiritualizare şi este un gest dezonorant şi descalificant din punct de vedere moral. Instituţia pe care cei doi o reprezintă ar fi firesc să le transmită, cel puţin o mustrare pentru că este un gest care în mod evident a atras şi o imagine negativă a instituţiei respective”, a precizat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Circa 3.000 de angajaţii din penitenciare şi din poliţie au protestat, sâmbătă, în faţa Ministerului Afacerilor Interne, principalele lor solicitări fiind condiţiile de lucru mai bune, salarizare „echitabilă”, dar şi demiterea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS