6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale din ţară

Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale din ţară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că circulaţia pe sensul către Măgurele al şoselei de centură a Capitalei (Jilava – Măgurele) este momentan oprită la km 42+500 de metri, din cauza unui autotren care a rămas imobilizat pe carosabil, în urma exploziei unui pneu.

În prezent nu există drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile, însă se circulă în condiţii de iarnă în multe zone ale ţării. Probleme deosebite nu sunt însă semnalate (s-a acţionat atât cu utilaje, cât şi cu material antiderapant, majoritatea drumurilor fiind curăţate). În ceea ce priveşte autostrăzile ţării, situaţia acestora este similară (nu sunt blocaje sau restricţii de circulaţie, iar carosabilul este negru, umed şi nu creează probleme majore).

Din cauza revărsării unor cursuri de apă şi a inundării părţii carosabile, se circulă îngreunat în judeţul Bacău, pe DN12B, la ieşirea din localitatea Târgu Ocna către Slănic Moldova, în judeţul Buzău, pe DN10 Buzău – Braşov, în localitatea Măgura, la kilometrul 26+800 de metri şi în judeţul Vâlcea, pe DN64, în localitatea Băile Olăneşti, la kilometrul 134 şi pe DN67, în localitatea Bărbăteşti, la kilometrul 160.

Drumuri cu restricții de tonaj nu sunt semnalate. De asemenea, nu sunt anunţate probleme deosebite în ceea ce priveşte traficul feroviar/aerian/naval.

Având în vedere condiţiile meteorologice existente în ţară (precipitaţii mixte, vânt şi pe alocuri polei, care îngreunează semnificativ circulaţia), facem câteva recomandări şoferilor, pentru prevenirea accidentelor rutiere:
– înainte de a pleca la drum, să se intereseze de situaţia condiţiilor meteorologice existente şi de restricţiile de circulaţie impuse pe arterele în cauză;
– să verifice dacă au funcţionale sistemele de iluminare – semnalizare şi de climatizare – dezaburire şi să le folosească adecvat;
– să aibă autovehiculele echipate cu anvelopele de iarnă;
– să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum;
– să adopte o conduită preventivă la volan, circulând cu mare atenţie;
– să nu efectueze manevre bruşte sau depăşiri riscante;
– să mărească distanţa de siguranţă dintre autovehicule;
– să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS