14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme deosebit de rece până joi dimineaţa

Vreme deosebit de rece până joi dimineaţa

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o informare de vreme deosebit de rece, precipitații în general moderate cantitativ, polei, în intervalul 20 martie, ora 15.00 – 22 martie, ora 10.00. În intervalul menționat vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade față de mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile vor fi negative noaptea și dimineața în toată țara, iar în cea mai mare parte a Moldovei și ziua.
Pe parcursul zilei de miercuri (21 martie) aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-vest și va cuprinde cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud a teritoriului și la munte, izolat, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.
În zona montană vor fi ninsori, iar în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.
În Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare și trecător se va forma polei sau ghețuș, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile.
Vremea deosebit de rece se va menține până spre sfârșitul săptămânii și vor mai fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, cu o probabilitate mai mare de apariție pe parcursul zilelor de joi și vineri, în special în sud, în sud-est și la munte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS