6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL va contesta la CCR legea prin care Editura didactică şi pedagogică se transformă în societate pe actiuni

PNL va contesta la CCR legea prin care Editura didactică şi pedagogică se transformă în societate pe actiuni

PNL va contesta la Curtea Constituţională a României (CCR) legea prin care Regia Autonomă Editura didactică şi pedagogică se transformă în societate pe acţiuni, a anunţat deputatul liberal Florica Cherecheş, potrivit Agerpres.

„Pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor de astăzi şi mâine la vot final avem propunerea legislativă prin care Regia Autonomă Editura didactică şi pedagogică se transformă în societate pe acţiuni. Acest lucru denotă faptul că PSD este un demn urmaş politic al Partidului Comunist Român, pentru că ceea ce doreşte să facă este să elimine competiţia de pe piaţa editorilor de manuale din România şi să îşi atribuie toată producţia de carte şcolară din România. Astfel, prin această lege se va da posibilitatea ca cea mai neperformantă editură din România, cea care în condiţiile unei economii de piaţă a reuşit să obţină doar 4 şi ceva la sută din toată producţia de carte, primeşte acum întreaga producţie de manuale şcolare într-un mod neconstituţional, nedemocratic, care sfidează pur şi simplu legile economiei de piaţă. (…) Noi vom depune mâine (n.r. – marţi) o sesizare la CCR. Avem o mulţime de argumente în acest sens şi vom contesta apariţia acestei unice edituri şi faptul că i se dă toată piaţa de carte şcolară în România”, a spus Cherecheş, la Parlament.

Ea a subliniat că manualele produse de Editura didactică şi pedagogică sunt ”mult mai proaste” decât cele de la alte edituri.

Florica Cherecheş a precizat că marţi, în Comisia de învăţământ, se va discuta şi despre legea manualului.

„Ceea ce urmează să se întâmple este, din păcate, ceea ce am mai trăit – şi anume o întoarcere în trecut”, a spus deputatul PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS