14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia parlamentară specială pentru Legile Justiţiei a adoptat modificările la Legea 304/2004 privind organizarea juridică

Comisia parlamentară specială pentru Legile Justiţiei a adoptat modificările la Legea 304/2004 privind organizarea juridică

Comisia parlamentară specială pentru Legile Justiţiei a dat, luni, raport de adoptare la modificările aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, textele fiind reformulate în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, informează Agerpres.
S-au înregistrat 12 voturi „pentru” şi şase „împotrivă”.
Parlamentarii din comisie au respins mai multe amendamente propuse de senatorul PSD Şerban Nicolae pe motiv că exced deciziilor CCR.
Comisia a decis reformularea articolului privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.
Potrivit textului adoptat, „Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie începe să funcţioneze în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi. Cauzele de competenţa Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie înregistrate la orice structură de Parchet şi nesoluţionate până la data la care Secţia este operaţională se înaintează spre soluţionare Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, de îndată ce aceasta este operaţională”.
De asemenea, comisia a decis să se revină la forma aflată în vigoare la articolul 2 – „Justiţia se realizează prin următoarele instanţe judecătoreşti: a) Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; b) curţi de apel; c) tribunale; d) tribunale specializate; e) instanţe militare; f) judecătorii”.
Hotărârile Secţiei pentru Judecători, respectiv ale Secţiei pentru procurori ale Consiliului Superior al Magistraturii, în orice alte situaţii decât cele prevăzute în art. 134 alin. (3) din Constituţie, în care Consiliul Superior al Magistraturii îndeplineşte rolul de instanţă de judecată în domeniul răspunderii disciplinare a judecătorilor şi procurorilor, pot fi atacate la secţia de contencios administrativ a curţii de apel competente, conform dreptului comun, mai prevede textul adoptat.
Raportul comisiei urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS