24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe numește prăjitura “Weekend”, gata în 15 minute și nu are nevoie de coacere. Cea mai delicioasă prajitura pentru sâmbătă și duminică!

Se numește prăjitura “Weekend”, gata în 15 minute și nu are nevoie de coacere. Cea mai delicioasă prajitura pentru sâmbătă și duminică!

 

 

Iată rețeta:

Ingrediente pentru blat:
250 gr făină
150 gr unt
1-2 linguri smântână
1 lingura cacao
100 gr zahar
1/2 pachet praf de copt

Pentru crema de cocos:
6 albusuri
10 linguri zahar
200 gr nuca de cocos

Pentru crema de vanilie
6 galbenusuri
200 gr zahar
3 linguri faina
1 plic budinca de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenta vanilie

Mod de preparare:

Blat:
Untul impreuna cu smantana, faina, praful de copt, zaharul si cacao se omogenizeaza bine pana cand se obtine un aluat cremos pe care il impartim in doua. Prima foaie se intinde pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.

Crema de cocos:
Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos. Crema se pune in tava peste prima foaie si se acopera cu cea de a doua foaie. Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru aprozimativ 15 minute.

Crema de vanilie:
Toate ingredientele mentionate mai sus, mai putin untul si vanilia, se mixeaza impreuna, apoi se pun la foc mic pana se ingroasa. Peste crema racita se pune untul frecat spuma putincate putin si esenta de vanilie. La final, se glazureaza cu ciocolata si se pune la frigider.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS