6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRaportul CSM care motivează respingerea cererii de revocare a șefei DNA demontează cele 20 de motive invocate de ministrul Justiției

Raportul CSM care motivează respingerea cererii de revocare a șefei DNA demontează cele 20 de motive invocate de ministrul Justiției

CSM a dat publicității raportul prin care motivează respingerea cererii de revocare a șefei DNA. Raportul,care însumează 51 de pagini, demontează cele 20 de motive invocate de ministrul Justiției în cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi..

Secţia pentru procurori a CSM afirmă, în motivarea avizului negativ dat solicitării ministrului Justiţiei de revocare a procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi că în cuprinsul cererii de revocare nu s-a făcute referire la niciuna dintre atribuţiile legale încălcate, nefiind specificată componenta managerială vizată.

Secția de procurori a CSM mai subliniază că, Laura Codruța Kovesi nu a încălcat Constituția în cazurile  de Tudorel Toader.

Motivarea deciziei CSM a ajuns şi pe masa preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi pe cea a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis este cel care urmează să ia decizia finală cu privire la acceptarea sau refuzarea solicitării formulate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS