17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de inundații pe anumite sectoare ale Dunării, până pe 31 martie. Vizate sunt și județe din Oltenia

Cod galben de inundații pe anumite sectoare ale Dunării, până pe 31 martie. Vizate sunt și județe din Oltenia

 

Institutul național de Hidrologie șți Gospodărire a Apelor a emis vineri două atenționări Cod galben de depășirotelor de apărare pentru anumite sectoare ale Dunării, valabile până în data de 31 martie 2018. Județele Dolj, Mehedinți, Olt intră sub incidența codului  începând cu data de 20 martie, ora 06.00 până la ora 16.03 – 31 martie .a.c

Foto: Claudiu Tudor

Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri pe sectorul românesc al Dunării (aval de S.H.E.N. Porţile de Fier), cu depăşirea Cotelor de apărare„, precizează INHGA.

Astfel, INHGA a instituit, pentru intervalul 17 martie, ora 6:00 – 31 martie, Cod galben pe Dunăre, sector aval Turnu Măgurele – Călăraşi (judeţele Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi), sector aval Galaţi şi în Delta Dunării (judeţele Galaşi şi Tulcea), şi pentru intervalul 20 martie, ora 6:00 – 31 martie, ora 16:00 pe sector aval de S.H.E.N. Porţile de Fier – Turnu Măgurele (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman), sector aval Călăraşi – Galaţi (judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Tulcea şi Galaţi).

Menţionăm că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire. Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor”, precizează INHGA.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS