22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii DNA au descins la sediul FRF cu o lună înainte de alegerile pentru șefia Federației

Procurorii DNA au descins la sediul FRF cu o lună înainte de alegerile pentru șefia Federației

Procurorii DNA au ajuns miercuri la sediul Federației Române de Fotbal, cu doar o lună înainte de alegerile pentru șefia acestui for. Potrivit surselor citate de realitatea.net, ar fi vizate contracte semnate în perioada 2008-2010.

DNA a luat în vizor federația Romnă de Fotbal. Procurorii au descins miercuri la sediul federației, unde au cerut mai multe documente care au legătură cu perioada 2008-2010.

În perioada respectivă, FRF era condusă de fostul președinte, Mircea Sandu. Unul dintre actualii candidați la președinția FRF, Ionuț Lupescu, ocupa atunci funcția de director general.

Contextul în care a avut loc descinderea procurorilor DNA este următorul: actualul președinte, Răzvan Burleanu, a publicat pe blogul său, în ultimele zile, mai multe dezvăluiri despre activitatea din FRF din perioada 2008-2010, adresând mai multe întrebări principalului său contracandidat, Ionuț Lupescu. Printre neregulile semnalate de Răzvan Burleanu se numără și un „artificiu” prin care Ionuț Lupescu ar fi încasat 300.000 de euro în urma unor contracte încheiate între Federație și firmele deținute de fostul internațional, în perioada în care acesta a activat la Casa Fotbalului.

Răzvan Burleanu a mai dezvăluit, printre altele, că „Lupescu, Prunea & Nașu au cumpărat ceasuri de lux din banii FRF”.

„Vom sesiza Parchetul. E vorba de abuz în serviciu și delapidare”, a declarat Răzvan Burleanu, chiar astăzi, 14 martie.

„Acum le-am căutat, acum le-am găsit, acum le-am publicat. Am început să caut acum trei săptămâni, când Ionuț Lupescu și-a anunțat candidatura. Nu am avut timp să ne ocupăm de aceste lucruri în 2014”, a mai spus Burleanu, tot astăzi, întrebat fiind de ce abia acum s-a sesizat în privința neregulilor găsite la Federația Română de Fotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS