16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA murit fizicianul englez Stephen Hawking

A murit fizicianul englez Stephen Hawking

Stephen Hawking, cea mai strălucită stea a cosmologiei moderne, a murit la vârsta de 76 de ani, potrivit www.theguardian.com. Fizicianul și autorul unei scurte istorii a timpului a murit în casa sa din Cambridge, iar copiii săi au spus: „Îi simţi lipsa totdeauna”.
Familia sa a transmis în această dimineaţă o declarație de presă în care confirmă moartea la domiciliul său din Cambridge. Copiii lui Hawking, Lucy, Robert și Tim au declarat: „Suntem profund tristați că tatăl nostru iubit a murit astăzi. A fost un mare om de știință și un om extraordinar a cărui muncă și moștenire va dăinui mulţi ani. Curajul și perseverența, strălucirea și umorul său au inspirat oameni din întreaga lume”.
Reputatul fizician englez Stephen Hawking este inclus în galeria marilor savanți ai lumii, alături de Galilleo Galilei, Isaac Newton Albert Einstein și Giordano Bruno.
Popular pentru modul unic de explicare pe înțelesul tuturor a unor concepte dificile, Stephen Hawking era apreciat pentru studiile sale inovatoare despre găuri negre și relativitate.
Din tinerețe, Stephen Hawking a fost țintuit de o boală neuro-motorie, dar acest lucru nu l-a împiedicat să își întemeieze o familie și să aprofundeze studiul cosmologiei.
Un computer sofisticat i-a permis să țină prelegeri, întrucât își pierduse glasul. Viața sa a fost ecranizată în filmul “The Theory Of Everything” (2014), cu Eddie Redmayne în rol principal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS