10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstanţa abia a încheiat judecata privind conflictul de competenţă în dosarul Hexi Pharma

Instanţa abia a încheiat judecata privind conflictul de competenţă în dosarul Hexi Pharma

În vreme ce procurorul general, Augustin Lazăr, a menţionat, la bilanţul instituţiei pe care o conduce, că dosarul Hexi Pharma este unul reprezentativ, în instanţă abia s-a încheiat judecata privind conflictul de competenţă.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a firmei Hexi Pharma, pentru 340 de infracţiuni de înşelăciune, dar şi a directoarei Flori Dinu, anunţa anul trecut, mai exact pe 6 martie 2017, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Având însă în vedere numărul mare de infracţiuni de înşelăciune puse în sarcina firmei, dar şi a numărului ridicat de unităţi medicale care s-au constituit parte civilă, parcursul dosarului Hexi Pharma în instanţă este unul lent.

La un an de la trimiterea în judecată, în 2 martie 2018, Curtea de Apel Bucureşti abia a dispus soluţionarea conflictului de competenţă.

„Stabileşte competenţa materială de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Bucureşti. Trimite cauza spre soluţionare Tribunalului Bucureşti. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Fără cale de atac”, se arată în minuta instanţei.

Astfel se face că, pe portalul Tribunalului Bucureşti, se arată că primul termen pe cameră preliminară a fost stabilit pentru data de 12 aprilie anul acesta, infracţiunea imputată fiind aceea de înşelăciune.

În acest dosar, s-au constituit parte civilă, până în acest moment, 132 de unităţi medicale din Capitală şi din întreaga ţară, printre acestea numărându-se Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Penitenciar Rahova, Spitalul de Urgenţă Alba Iulia, Spitalul de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, Spitalul pentru Copii „Marie Curie”, Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Spitalul Judeţean Constanţa etc.

La câteva luni de la trimiterea în judecată, reprezentantul legal al Hexi Pharma şi Dinu Flori au formulat o cerere de trimitere a dosarului înapoi pe masa procurorilor întrucât, susţin ei, probele şi actele nu sunt legale.

„Respinge ca nefondate cererile formulate de către inculpaţii S.C. Hexi Pharma Co S.R.L. şi Dinu Flori, de constatare a nelegalităţii sesizării instanţei, a nelegalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, şi de restituire a cauzei la procuror în vederea refacerii urmăririi penale. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 191/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind pe inculpaţii S.C. Hexi Pharma Co S.R.L., Dinu Flori şi Leva Mihail, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii S.C. Hexi Pharma Co S.R.L., Dinu Flori şi Leva Mihail”, se arată în decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti, care însă nu a fost definitivă.

Contestaţia s-a judecat la Curtea de Apel Bucureşti, care a respins-o.

S.C. Hexi Pharma Co S.R.L. a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii a 340 de infracţiuni de înşelăciune, dintre care 7 cu consecinţe deosebit de grave, a infracţiunii de uz de fals (61 acte materiale), precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Directoarea companiei, Flori Dinu, a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 acte materiale) şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, iar Mihai Leva, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (33 acte materiale) şi pentru complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS