16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Principalul consilier economic al preşedintelui Trump a demisionat

SUA: Principalul consilier economic al preşedintelui Trump a demisionat

Gary Cohn, principalul consilier economic al preşedintelui SUA, a demisionat, relatează CNN, după ce preşedintele Trump a anunțat că va impune tarife rigide pentru importurile de oțel și aluminiu.. Plecarea lui Gary Cohn de la Casa Albă este ultima dintr-o întreagă serie.
La nivel declarativ, ambii și-au mulțumit reciproc pentru colaborare. Într-o declarație pregătită, Cohn a spus: „A fost o onoare să-mi slujesc țara și să adopt politici economice pro-creștere pentru poporul american, în special trecerea reformei fiscale istorice. Sunt recunoscător președintelui că mi-a dat această ocazie și îi doresc lui și administrației un mare succes în viitor”, a spus Cohn.
În declarația sa, Trump a spus: „Gary a fost consilierul meu economic principal și am făcut o treabă excelentă împreună, ajutând la realizarea unor reduceri și reforme fiscale istorice și relansarea economiei americane. Este un talent rar și îi mulțumesc pentru serviciul făcut în slujba poporului american”.
Veteran al Wall Street, fost bancher la Goldman Sachs şi arhitect al reformei fiscale din 2017, Gary Cohn este un oponent al tendinţelor protecţioniste, avertizând că acestea vor fi urmate de retorsiuni care vor lovi alte ramuri ale industriei americane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS