22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 50 de oameni protestează în Parcul Izvor din Bucureşti, ei fiind opriţi de jandarmi să intre în curtea Parlamentului

Peste 50 de oameni protestează în Parcul Izvor din Bucureşti, ei fiind opriţi de jandarmi să intre în curtea Parlamentului

Peste 50 de oameni care protesteaza marti in Parcul Izvor au trecut pe trotuarul de la Palatul Parlamentului, incercand sa intre in curtea Legislativului, un cordon de jandarmi blocandu-le insa accesul, potrivit Agerpres.

Si pe trotuarul de vizavi de Palatul Parlamentului, unde continua sa protesteze aproximativ 150 de persoane, s-au format cordoane de jandarmi si au fost montate garduri de protectie.

Manifestantii huiduie masinile care ies din curtea Parlamentului.

Anterior, mai multe grupuri de protestatari au depus petitii la Parlament, solicitand, printre altele, demisia persoanelor condamnate penal aflate in functii publice, reducerea numarului de parlamentari, o justitie dreapta, o clasa politica formata din persoane care sa nu fie urmarite penal. De asemenea, in petitii si-au exprimat sustinerea pentru sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si nemultumirea legata de modificarea legilor Justitiei.

Mai multe masini care au trecut prin zona protestului au claxonat in semn de solidaritate cu manifestantii.

Protestatarii au pancarte cu mesaje precum „Referendum pentru legile Justitiei”, „Vrem justitie romaneasca. Nu vrem justitie masonica corupta”, „Ati furat Revolutia, ati furat Romania”, „Demisia”. Ei au scandat, printre altele, „Nu se mai poate, vrem anticipate”, „Hotii”, „Uniti salvam tara de hoti”, „Nu vrem sa fim condusi de hoti”, „Demisia”, „Veniti cu noi, va fura si pe voi”, „DNA te vom apara”, „Romania, trezeste-te”.

Manifestantii, veniti din mai multe zone ale tarii, protesteaza marti impotriva modificarilor la legile Justitiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS