6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulgaria a raportat noi cazuri de gripă aviară la graniţa cu România

Bulgaria a raportat noi cazuri de gripă aviară la graniţa cu România

Bulgaria a raportat noi cazuri de păsări infectate cu virusul H5N8, la o fermă din nord-estul districtului Dobric, în apropiere de graniţa cu România, a anunţat luni Agenţia pentru siguranţa alimentară, informează Agerpres. Virusul, identificat la o fermă din oraşul General Toshevo, va determina sacrificarea a 140.000 de păsări, a precizat Agenţia pentru siguranţa alimentară.
Instituţia a anunţat înfiinţarea unei zone de protecţie de trei kilometri şi a unei zone de observaţie de aproximativ 10 kilometri, în jurul fermei. De asemenea, nu mai pot fi comercializate păsările şi ouăle care provin de la ferma afectată.
Patru cazuri de gripă aviară au fost raportate în Bulgaria din octombrie. În urma epidemiei, Arabia Saudită a anunţat interzicerea temporară a importurilor de păsări vii, ouă şi pui din această ţară.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a solicitat recent celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS