24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateThe Economist: Dragnea conduce România din umbră. Și o duce pe un drum greșit

The Economist: Dragnea conduce România din umbră. Și o duce pe un drum greșit

Preşedintele PSD Liviu Dragnea și liderul partidului de guvernământ din Polonia, Jaroslav Kaczynski, sunt enumeraţi de publicaţia The Economist printre liderii europeni care conduc din umbră țările lor. Și le duc pe un drum greșit, informează b1.ro.

The Economist menționează că Dragnea nu a putut fi prim-ministru, fiind condamnat penal, așa că a numit în fruntea Guvernului numai ”oameni șterși” pentru a-i folosi ca marionete. Despre Viorica Dăncilă, ultima aleasă de Dragnea pentru a ”conduce” la Palatul Victoria, jurnaliștii străini au scris că este ”un membru obscur al Parlamentului European”.

Articolul poneşte de la faptul că secretarul de stat american, Rex Tillerson, s-a întâlnit cu Jaroslaw Kaczynski la sediul central al partidului de guvernământ din Polonia, care se află în aceeaşi clădire cu un restaurant japonez. Asta i-a determinat pe jurnaliști să considere că „la Varşovia puterea nu se află în palatul prezindenţial, în cancelaria premierului sau în Parlament”.

„În România, o condamnare pentru fraude electorale nu îi permite lui Liviu Dragnea, care conduce Partidului Social Democrat, de guvernământ, să ocupe o funcţie publică. Aşa că, în schimb, el numeşte o serie de prim-miniştri şterşi, în timp ce îşi îndeamnă partidul să lupte împotriva statului paralel, inclusiv împotriva Direcţiei Anticorupţie”, arată The Economist,

Prestigioasa publicație mai notează faptul că acţiunile lui Dragnea vizează inclusiv adoptarea unor legi ce îngreunează pedepsirea faptelor de corupție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS