14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMacron salută alianţa dintre socialişti şi conservatori din Germania

Macron salută alianţa dintre socialişti şi conservatori din Germania

„Preşedintele Republicii (franceze) se bucură de rezultatul votului SPD. Este o veste bună pentru Europa. Franţa şi Germania vor conlucra, chiar de săptămânile ce urmează, pentru a dezvolta noii iniţiative şi a face să avanseze proiectul european”, a anunţat Preşedinţia franceză, potrivit Agerpres.
Angela Merkel a promis la rândul ei că va lucra „pentru binele ţării”, după unda verde a membrilor SPD pentru noua coaliţie, la peste cinci luni după alegerile legislative.
Coaliţia între social-democraţi şi conservatori deţine doar o mică majoritate în Bundestag (puţin peste 53%) după alegerile generale din 24 septembrie, marcate de o ascensiune istorică a extremei drepte (AfD) şi o eroziune a partidelor tradiţionale.
Angela Merkel, care conduce Germania de peste 12 ani, ar urma să fie aleasă oficial cancelar de către deputaţi, probabil la 14 martie.
Secretarul de stat francez pe lângă ministrul pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean-Baptiste Lemoyne, şi-a exprimat la începutul lui februarie bucuria că Franţa are din nou „un partener solid” după pactul guvernamental între Angela Merkel şi social-democraţi, estimând că aceasta va permite „demararea şantierelor” dorite de preşedintele Macron, în vederea relansării Europei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS