14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCondiţii de formare a poleiului pe drumurile din nouă judeţe. În Olt, mai multe sectoare de drum rămân blocate

Condiţii de formare a poleiului pe drumurile din nouă judeţe. În Olt, mai multe sectoare de drum rămân blocate

Centrul Infotrafic al IGPR avertizează că sâmbătă dimineaţă, din cauza carosabilui ud şi a temperaturilor scăzute, sunt condiţii de apariţie a poleiului pe drumuri din judeţele Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Ialomiţa, Mureş şi Prahova, scrie Mediafax.

La această oră, nu mai există drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile.

Din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud sunt condiţii de formare a poleiului pe mai multe artere din judeţele Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Ialomiţa, Mureş şi Prahova.

În continuare însă, din cauza condiţiilor meteorologice neprielnice, mai sunt înregistrate drumuri judeţene cu circulaţia oprită în judeţul Olt: DJ 544A Vârtopu – Vădăstriţa, DJ 546E Oporelu – Mieşti şi DJ 679 Ghimpeţeni – Văleni, anunță Mediafax.

”În final, având în vedere că pe parcursul zilei sunt semnalate precipitaţii mixte în majoritatea regiunilor, cu ninsori, ploi şi lapoviţă, care vor forma depunerea de polei, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să reducă semnificativ viteza, acordând o atenţie sporită, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, să nu efectueze depăşiri riscante şi să nu frâneze sau să vireze brusc, utilizând, cu precădere, frâna de motor”, arată Centrul Infotrafic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS