14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe fac angajări în armată. Fifor anunţă că 6.400 de posturi au fost deblocate

Se fac angajări în armată. Fifor anunţă că 6.400 de posturi au fost deblocate

Mihai Fifor a spus, într-o conferinţă de presă susţinută la Brigada 81 Mecanizată din Bistriţa, că a fost aprobat în Guvern un memorandum pentru deblocarea a 6.400 de posturi în Armată şi că în scurt timp urmează să aibă loc încadrările, informează Mediafax.

“Încadrările pe care dorim să le facem în perioada imediat următoare sunt funcţii de toate tipurile, de toate categoriile: şi soldaţi, şi subofiţeri, şi maiştri militari şi ofiţeri. Sunt 400 de posturi de medici pe care dorim să-i încadrăm, în jur de 50 de posturi de psihologi pe care dorim să-i încadrăm în Armata Română. Salariile medicilor din armată sunt la fel de mari ca şi cele din sistemul de sănătate. Încercăm, într-un termen relativ scurt, să putem încadra aceste funcţii astfel încât să acoperim un gol destul de mare lăsat de plecarea, anul trecut, a aproximativ 8.000 de oameni din Armată. Nu putem să rezolvăm totul deodată, avem un buget foarte bun, mai bun decât anul trecut pentru că în România a fost creştere economică şi 2% din Produsul Intern Brut reprezintă o sumă considerabil mai mare. Am pornit anul cu dreptul”, a afirmat Fifor.

Ministrul Apărării a anunţat că luni va avea o întâlnire cu şeful de stat major, prilej cu care se va face o analiză şi se va stabili distribuţia posturilor pe unităţi.

“Vom vedea exact, pe fiecare unitate, ce distribuţie şi ce priorităţi sunt. Nu vă aşteptaţi ca din cele 6.400 de posturi să acoperim toată nevoia de încadrare a Armatei Române, nu vom face acest lucru dintr-o dată. Este un efort şi sperăm ca în fiecare an să putem să mărim numărul angajărilor”, a mai spus Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, se pune mare accent şi pe personalul care urmează să fie angajat în armată.

“Nu este suficient să scoţi posturi la concurs. Este extrem de important să pregăteşti militari care intră în Armata Română. Vreau să vă spun că este un proces de durată, mai ales când este vorba de specialişti. Nu pregăteşti un pilot de pe azi pe mâine. Este nevoie de ani buni pentru a avea acest pilot. Problema noastră nu este doar să pregătim această generaţie şi să o încadrăm, problema noastră e să reuşim să-i şi ţinem în Armata Română şi tocmai de aceea, pe toate măsurile pe care le luăm în momentul de faţă, dorim să arătăm că o carieră militară este o carieră pe care şi-o poate dori orice tânăr din această ţară”, a afirmat ministrul Apărării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS