12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme rea în Bulgaria

Vreme rea în Bulgaria

Institutul local de Meteorologie şi Hidrologie din Bulgaria a anuţat că, marţi şi miercuri, în 27 de regiuni bulgare (dintr-un total de 28, mai puţin regiunea Blagoevgrad) vor fi înregistrate temperaturi scăzute.

Potrivit MAE, pe timpul zilei maximele vor fi situate în intervalul -4 şi -2 grade Celsius iar pe timpul nopţii minimele se vor situa în intervalul -5 şi -14 grade Celsius. Vântul va prezenta intensificări zonale, fapt ce va duce la formarea troienelor de zăpadă.

Se recomandă să se urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective iar şoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autoturismele echipate pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului.

Pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS