6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎCCJ a amânat pentru 26 februarie decizia în privința dosarului Paul Stănescu

ÎCCJ a amânat pentru 26 februarie decizia în privința dosarului Paul Stănescu

Înalta Curte de Casație a amânat pentru a treia oară, pentru 26 februarie, o decizie în cazul redeschiderii unui dosar penal pe numele vicepremierului Paul Stănescu. Prezent în această dimineață la instanță, Stănescu și-a reiterat promisiunea de a demisiona din Guvern dacă va fi pus sub acuzare.
Întrebat dacă își menține afirmația că va pleca din Guvern dacă va fi pus sub acuzare, Stănescu a răspuns: ”M-ați întrebat a zecea oară. Îmi mențin declarația care (sic!) am făcut-o, asta-i clar. Dacă voi fi inculpat, sigur, așa am spus. Deci îmi mențin declarația care-am dat-o: dacă voi fi inculpat, îmi dau demisia din Guvernul României”.
Potrivit unor surse judiciare, dosarul a pornit de la o sesizare a Curţii de Conturi şi are ca obiect deturnare de fonduri de la Consiliul Judeţean Olt, în legătură cu finanţarea unei echipe de fotbal. Paul Stănescu a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Olt în perioada iunie 2008 – iunie 2016.
De asemenea, vicepremierul a fost întrebat dacă îl mai are consilier pe fostul bodyguard al lui Nicu Gheară, pe care l-a numit în Guvern la începutul lunii.
”Da, da, da și țin foarte mult la el. Și țin foarte mult la consilierul meu. Foarte mult țin la consilierul meu”, a spus Stănescu despre Mihai Novăcescu.
Întrebat de jurnaliști ce așteptări are de la ministrul Justiției, Paul Stănescu a răspuns: ”De la ministrul Justiției am ce-a spus președintele partidului, Liviu Dragnea: să nu se facă de râs”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS