13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe circulă în condiţii de iarnă pe mai multe artere naţionale

Se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe artere naţionale

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că la această oră se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe artere naţionale, precipitaţiile fiind mixte, ploi, ninsori sau lapoviţă, însă nu sunt semnalate probleme majore, carosabilul fiind umed, curat în cea mai mare parte a zonelor şi nu există blocaje din cauza vremii.

Pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti nu sunt precipitaţii, carosabilul este curat, iar traficul redus. Nici pe Autostrăzile A2 Bucureşti-Constanţa şi A4 Ovidiu-Agigea nu există precipitaţii, carosabilul este uscat, iar valorile de trafic sunt mici. Pe cele două drumuri naţionale mai circulate pentru staţiunile de pe Valea Prahovei (DN1) şi Valea Oltului (DN7), carosabilul este umed, dar curat, iar precipitaţiile sunt sub formă de ninsoare slabă, care însă nu se depune.
De asemenea, nu sunt anunţate nici accidente rutiere care să impună restricţii de circulaţie pe vreun drum naţional sau autostradă care tranzitează ţara.

Pentru a preveni producerea de accidente rutiere, şoferii nu trebuie să plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să reducă semnificativ viteza de deplasare, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă şi să nu efectueze depăşiri riscante.
Pe drumurile naţionale ale judeţului Caraş-Severin este semnalat vânt puternic, de peste 50 km/h, motiv pentru care poliţia recomandă conducătorilor auto care se deplasează în acest judeţ să aibă în vedere că rafalele laterale pot modifica ţinuta de drum a autoturismelor, cu atât mai mult cu cât viteza de deplasare este mai mare. Să sporească atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS