14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatul a adoptat Proiectul pentru înzestrarea Armatei cu sisteme de lansatoare multiple de rachetă

Senatul a adoptat Proiectul pentru înzestrarea Armatei cu sisteme de lansatoare multiple de rachetă

Senatul a adoptat luni, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de lege pentru realizarea „Capabilităţii de sprijin de foc indirect” aferentă programului de înzestrare „Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare”, informează Mediafax.

„Prin înzestrarea cu sisteme de lansatoare multiple cu bătaie mare se asigură capabilitatea necesară pentru desfăşurarea de acţiuni militare de intensitate ridicată şi asigurarea sprijinului general al operaţiilor Grupării de Forţe Terestre”, se arată în raportul Comisiei pentru apărare din Senat.

Proiectul de lege prevede atribuirea de către Guvernul României Guvernului SUA a contractelor de stat de tip scrisoare de ofertă şi acceptare pentru achiziţionarea a trei sisteme cu câte 18 instalaţii de lansare fiecare, incluzând, dar fără a se limita la asta, muniţie, elemente de comandă, control, senzor, suport logistic, mentenanţă, echipamente criptografice şi cu regim special, precum şi serviciul de instruire a personalului la toate nivelurile necesare.

Aceste achiziţii vor fi asigurate din bugetul Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

„Pentru realizarea şi menţinerea capabilităţii menţionate, MAPN trimite personal militar pentru îndeplinirea unor misiunii în afara teritoriului naţional în conformitate cu contractele încheiate”, se mai arată în proiect.

Proiectul pentru înzestrarea Armatei cu sisteme de lansatoare multiple de rachetă a fost iniţiat de Guvern şi adoptat cu unanimitate de voturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS